IAQPro Finland

                      Plussat ja miinukset? 

+Nopea, tulos 5-minuutissa, voit testata esim asunnon, asuntovaunun, mökin jne. Olet tekemässä remonttia ja haluat varmistaa rakenteiden kunnon ennen kuin laitat paikat umpeen. Ei tarvitse odottaa viikkoja tuloksia.

+Todella tarkka, virheelle pitää jättää sija niin sanotaan että yli 90% tarkkuudella antaa oikean tuloksen.  Tuote on testattu kenttä ja laboratorio olosuhteissa. 

( edes laboratorio ei ole 100% tarkka )

+Tämän voit tehdä itse, säästät asiantuntija kuluissa

++Edullinen. Tarjoushinta on nyt 49€ sis. toimituskulut. (Laboratorio maksaa min. 100€ + asiantuntijan veloituksen.)

+Hinta sisältää asiantuntija konsultoinnin. Voit jutella asiantuntijan kanssa testituloksesta ja mahdollisesta huolesta testaus paikassasi. Asiantuntija antaa ohjeita mitä voit tehdä, tai voit tilata asiantuntijan kotiisi tekemään laajempaa tutkimusta.


- Ei täytä asumisterveysasetuksen ohjeistusta. Tämä vaikuttaa ettet voi tuloksen perusteella riitauttaa esim ostamaasi asuntoa, vaan siihen tarvitaan akkreditoidun laboratorion vastaus.


Kuinka monta IAQ Pro pakettia tarvitsen?

Yksi pakkaus riittää, jos haluat näytteitä yhdestä alueesta tai huoneesta. On täysin hyväksyttävää ottaa näytteitä useista paikoista testausta varten, mutta sitten tulos heijastaa koko alueen "keskimääräistä homepitoisuutta". Joten jos yhdellä alueella on erityisen paljon hometta ja muilla alueilla (josta näytteitä on otettu) ei ole, et voi paikantaa pahoin vaurioitunutta aluetta yhdellä pakkauksella. Jos haluat testata tiettyjä huoneita tai alueita, voit käyttää yhden pakkauksen jokaisella alueella.  Hyvä nyrkkisääntö on käyttää pakkaus kotitalouden jokaista kerrosta kohden. Jos olet huolissasi vain yhdestä huoneesta tai haluat testata näkyvän, epäilyttävän "homeisen alueen", yksi pakkaus riittää.


Luin, että Aspergilluksen homeitiöt ovat niin pieniä, että ne toimivat kuin kaasu, eivätkä koskaan laskeudu eikä niitä siksi havaitsisi pintapyyhkäisyllä... onko tämä totta?

Aspergilluksen yksittäiset homeitiöt voivat olla halkaisijaltaan metrin miljoonasosan ja ne todennäköisesti pysyisivät ilmassa suspendoituneina pitkiä aikoja kyseisen koon ja massan vuoksi. Yksittäiset itiöt tarttuvat kuitenkin lopulta muihin ilmassa oleviin pölyhiukkasiin (ja itseensä) ja saavat riittävän massan asettuakseen lopulta pinnoille. Tämä on osoitettu US EPA: n kattavilla tutkimuksilla, jotka ovat kehittäneet homeprofiileja kodeista käyttämällä pölynäytteitä erityisesti Aspergillus-DNA: n havaitsemiseksi. Ironista kyllä, kotitestien kriitikot turvautuvat usein tähän väitteeseen samaan aikaan, kun he sanovat, että home on kaikkialla. Se ei voi olla molempia! Jos se ei koskaan asetu pinnoille, miten se voi olla kaikkialla samanaikaisesti? 


Monet hometarkastajat väittävät, että kotitestit ovat rahan tuhlausta, koska hometta on kaikkialla ... Antaako tämä testi minulle positiivisen joka kerta?

Ei. IAQ Pro 5-minuutin hometesti tunnistaa homeen jos itiömäärä kasvaa normaalista poikkeavaan tasoon kuten esimerkiksi  vesivahingoissa tapahtuu. On mahdollista saada erittäin heikko positiivinen tulos johtuen Aspergilluksen korkeasta ulkopuolisesta pitoisuudesta tietyillä maan alueilla, tiettyinä vuodenaikoina kun ulkona homemäärät ovat korkeat. Tällaiset tulokset ovat kuitenkin harvinaisia ​​eivätkä verrattavissa vahvoihin positiivisiin tuloksiin jotka löytyvät kodeista, joissa on vakavia homeongelmia. Stachybotrys-home eli niin sanottu mustahome on erittäin haitallista terveydelle ja tämän homeen tunnistaminen on yksi testimme tehokkaimmista ominaisuuksista.


Mitkä ovat IAQ Pro 5-minuutin hometestin edut muihin perinteisiin hometesteihin nähden?

Lähes kaikki perinteiset hometestit eivät todellakaan ole muuta kuin näytteiden keräyspaketteja, jotka on lähetettävä laboratorioon analysoitavaksi. Tämän tyyppisissä paketeissa ei voida erottaa ongelmallisia homeita ja päivittäisiä hometyyppejä, ellet lähetä sitä laboratorioon lisämaksua vastaan. Esimerkiksi tee-se-itse sarja, joka sisältää viljely- tai laskeuma levyn, osoittaa homeen kasvua usean päivän kuluttua, mutta tällainen homekasvu voi olla täysin normaalia hometyyppiä maantieteelliselle alueellesi. Lisäksi laskeuma levyt vaativat tyypillisesti kaksi sarjaa, jotta voit verrata homeen ulkotasoja sisätasoihin. Kun summaat ylimääräiset maksut ja laboratoriotestaukset, tällaiset sarjat maksavat tavalliselle käyttäjälle 100-200 euroa jokaisesta testatusta sijainnista. Tällaisissa menetelmissä ei selvästikään ole säästöä ja laboratoriotulosten saaminen voi kestää helposti kaksi viikkoa. Lopulta sellaiset "edulliset tee-se-itse" -hometestit eivät ole halpoja eikä niitä voi tehdä itse. IAQ Pro 5 minuutin hometesti eroaa muista tuotteista koska testimme ei vaadi lisäkustannuksia tiettyjen hometyyppien määrittämiseksi ja se on helppo tehdä itse kotona muutamassa minuutissa! Siksi IAQ Pro 5-minuutin hometesti on todella hyvä vaihtoehto kun ottaa nämä seikat huomioon.


  Tarkoittaako NEGATIIVINEN tulos, että minulla ei ole hometta?

Ei välttämättä. Muista, että ympärilläsi on hometta kaikkialla.  Vaikka IAQ Pro hometestit ovat erittäin herkkiä seulontalaitteita tietyille homelajeille, NEGATIIVINEN tulos osoittaa vain, että näytteenottoalueella ei ole testin havainnointitason ylittäviä homeitiö määriä. Se ei myöskään tarkoita, etteikö hometta voisi olla muualla kotona tai toimistossa. NEGATIIVINEN tulos kiinteästä pölynäytteestä antaa yleisen osoituksen siitä, että on hyvin epätodennäköistä, että sinulla olisi korkeaa itiötasoa testattujen alueiden ilmatiloissa mutta sisä- ja ilmanlaadun absoluuttinen varmistus koko kodistasi tai toimistotilastasi vaatii tutkimuksen pätevältä sisäilma asiantuntijalta.

     

IAQ Pro: n 5 minuutin hometesti antoi minulle positiivisen tuloksen. Mitä se tarkoittaa?

IAQ Pro 5 minuutin hometesti on erittäin herkkä tietyille hometyypeille, joiden epäillään aiheuttavan terveysongelmia. POSITIIVINEN tulos osoittaa, että näytteenottoalue sisältää huolestuttavan korkean määrän homeitiöitä. Positiivisen tuloksen saatuasi on suositeltavaa ottaa yhteyttä IAQ Pro Ammattilaiseen. 

                     

 Jos suoritan testauksen itse, miksi tarvitsen silti IAQ Pro asiantuntijaa?

Home ongelman laajuudesta riippuen jotkut asiakkaat päättävät ohittaa asiantuntijan tarkistuksen ja korjata vaurio, sekä sen aiheuttaja itse tai he ottavat suoraan yhteyttä remontointi yritykseen, jotta ongelman saisi korjattua. Jos homeen määrä on vähäistä, tarkastus ei välttämättä ole tarpeen. Suurin osa arvostetuista remontointialan ammattilaisista suosittelee riippumatonta tarkastusta varmistaakseen että heidän kunnostamispalvelu suoritetaan standardien mukaisesti. Kuitenkin tapauksissa joissa ongelman laajuutta ei tunneta, näkemäsi homeiset alueet eivät ehkä ole ainoat homeen kasvunlähteet kotona. Kokeneen hometarkastajan suorittama tarkastus tunnistaa homeen alkulähteet, jotka eivät ole helposti näkyviä. Ammattimaisilla tarkastajilla on edistyneitä laitteita (esimerkiksi lämpökuvaus laite) jotka voivat tunnistaa todennäköiset ongelmakohdat, jotka eivät ehkä näy paljaalla silmällä. Tarkastajilla on lisäksi laaja kokemus hometartunnan todennäköisempien alueiden tunnistamisessa, jotka eivät ehkä ole selviä omistajalle. Jos et löydä ja tee korjauksia kaikille ongelma-alueille, et ole "korjannut ongelmaa" ja ilmanlaatu ongelmasi todennäköisesti jatkuu. Tarkastaja antaa suosituksia parhaasta korjaustavasta ja heidän tulee toimittaa kirjallinen raportti osana palveluaan. 


Millaiset homeet havaitaan IAQ Pro -hometestauksella?

IAQ-Pro Asp / Pen -testiliuskan on osoitettu havaitsevan lajit, jotka liittyvät eniten vesivahinkoihin ja terveysongelmiin, mukaan lukien:

  • Aspergillius-lajit: candidus, flavipes, flavus, fumigatus, nidulans, niger, ochraceus, penicilloides, limittus, sclerotiorum, sydowii, terreus, unguis, versicolor
  • Chaetomium-lajit: globosum
  • Neosartorya-lajit: fisheri
  • Paecilomyces -lajit: marquandii, variotii, viridis
  • Penisillium -lajit: aurantiogriseum, brevicompactum, chyrosogenum, citrinum, corylophilum, expansum, glabrum, roqueforti, spinulosum

Stachybotrys-testi havaitsee seuraavat lajit:

  • Stachybotrys-lajit: chartarum, echinata

IAQ-Pro -testit ovat kehitetty ongelma homeille. Ne EIVÄT havaitse seuraavia yleisesti esiintyviä taustalajeja:

  • Alternaria alternatea, Epicoccum nigrum, C. cladosporioides I, II, Scopularis brevicaulis, C. herbarum, Mucor A, C. sphaerospemum, Mucor plumbeus

               

Miksi minun pitäisi lähettää näyte laboratorioon?

Vaikka IAQ Pro 5 minuutin hometesti on validoitu erittäin tarkaksi erityisesti kaikkein haitallisimmille hometyypille, kenttätestaus menetelmissä on aina mahdollisuus virheelliseen tulkintaan tai mahdolliselle käyttäjän virheelle. Jos testitulos antaa negatiivisen tuloksen ja kuitenkin haistat homeen tai muun pistävän hajun on näytteen lähettäminen laboratorioon aiheellista.  Loppujen lopuksi laboratorion raportti voi olla ainoa vaihtoehto kun haluaa toimintaa vuokranantajalta, asunnon myyjältä tai muulta vastuuhenkilöltä.